handgemaakte meubels

Herman Van Looveren

duurzame, handgemaakte meubels

Handgemaakte meubels

We maken graag duurzame meubels op maat van uw wensen. U zal zien dat ze makkelijk enkele generaties meegaan.

Onze specialiteit: tafels op maat in duurzaam hout. We maken ook banken, vrijstaande kasten, boekenkasten enz... we kijken er naar uit om aan uw project te werken.

Onze meubels worden gemaakt in harmonie met de natuur, we gebruiken duurzame houtsoorten. Ieder meubel dat we maken is uniek.

Handmade furniture
Cursus Traditionele Houtbewerking Zwaluwstaartverbinding Cursus Houtbewerking

Handmade in Belgium

Onze meubels worden gemaakt met traditionele technieken die al eeuwen worden gebruikt.

Het schaven en zagen van het hout en de houtverbindingen: alles wordt manueel gedaan. Het manuele proces geeft ieder meubel zijn eigen karakter. Sommige van onze gereedschappen zijn meer dan honderd jaar oud en worden al verschillende generaties na mekaar gebruikt.

De houtverbindingen die we gebruiken, zoals de zwaluwstaartverbinding of de pen-en gat-verbinding, zeker wanneer deze met de hand worden gemaakt, zorgen voor een sterk meubel dat u jarenlang plezier geeft.

 

Handmade in Belgium

Duurzaam

We gebruiken lokaal hout, hiervoor werken we samen met diverse kleine familiale houtzagerijen in de Ardennen. Het hout heeft het label "Bois Local" en komt uit Ardense bossen die op een duurzame manier worden beheerd.

Alle meubels worden met de hand gemaakt en de enige electriciteit die we gebruiken is voor de ledverlichting in ons atelier.

Voor de afwerking van onze handgemaakte meubels gebruiken we enkel natuurlijke producten: voornamelijk lijnzaadolie, shellac en natuurlijke verf. Op die manier dragen we ook ons steentje bij aan een duurzame wereld!

Beitels Cursus Traditionele Houtbewerking Gereedschap Traditionele Houtbewerking
Custom handmade furniture

Bekijk hier een greep uit onze realisaties“ A thing of beauty is a joy for ever. ”

- John Keats -

© 2023 - Herman Van Looveren & Wood by Wood bv - all rights reserved

Algemene voorwaarden - Privacy verklaring